24 april 2016
16:15

Qviding FIF

Referat: Jitex U - Qviding FIF

Dags för revansch mot Qviding i tredje matchen mellan lagen på en dryg månad, de två tidigare har vi ju förlorat med 0-1 resp 0-3. Det skall väl tilläggas att den senaste matchen mot Qviding så var det ett lag från deras U- och A-trupp medan vi idag möter en blandning av deras U- resp Juniorlag.
Vi pratar om att hålla aggressiviteten från matchen mot GDFF även i denna matchen men det blir ändå en försiktig början. Vi rullar bollen i laget men vi har svårt att få upp bollen och få fast den i anfallet. Matchen är ganska jämn och väger lite fram och tillbaka, vi har några chanser att ta ledningen både efter inspel från kanten och via instick som avslutas med skott. Qvidings framstötar stopper vi oftast vid straffområdesgränsen och deras farligaste lägen i första halvleken är på hörna.
Det är just vid en Qviding-hörna där vi lyckas göra en snabb omställning som resulterar i hörna för oss istället, en hörna som slås mot första stolpen och efter ett missförstånd mellan back och målvakt så går hörnan rakt i mål. Det ger oss arbetsro och vi kan spela lite tryggare fram till halvleken.
Vi går in med en lite mer offensiv uppställning efter paus men får inte riktigt det trycket frammåt vi vill ha till en början. Men med lite efterhand så tar vi över allt mer. När vi får till lite bättre rörlighet så får vi också till några riktigt bra kombinationer, en av dem till en avancerande mittfältare som blir helt frispelad med en djupledspassning och vi kan öka på till 2-0.
Därefter har vi ganska bra kontroll på matchen, Qviding kan bryta en del passningar högt uppe i planen mågra gånger men försvaret är stabilt coh förhindrar det mesta bakåt idag och längst bak har vi Emelie som får göra några utrusningar framför framstormande Qviding-spelare. Mot slutet av matchen så mattas bortaförsvaret och vi kan först vända bort deras annars duktiga mittförsvar och skjuta in 3-0 och slutligen bryta ett av Qvidings uppspel och från 20 meter sätta 4-0 med ett välriktat skott.
Summerat så gör vi en stabil match bakåt och klart godkänt frammåt men vi vet också att vi kan bättre än vad vi visar idag. Men vi skall absolut inte klaga när vi vinner med 4-0, bra jobbat idag tjejer!